wtorek, 20 października 2015

Tagliatelle z kurczakiem i leśnymi grzybami



 



Makarony to moja słabość. Uwielbiam je pod każdą postacią. I powiem, że mogłabym je jeść codziennie.

Nie dawno dostałam od mamy duży słoiczek suszonych grzybów. Robiłam już zupę grzybową, pulpeciki z grzybami a teraz pora na makaron.

Mąż był bardzo zadowolony z takiego obiadu, zresztą mi też bardzo smakowało.

 

Zapraszam!!!

 

Składniki:

0,5 kg piersi kurczaka,
0,3 kg makaronu tagliatelle,
duża garść suszonych grzybów,
pęczek natki pietruszki,
3 łyżki śmietany,
sól,
pieprz,
olej do smażenia

 

Wykonie:

Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 

Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy. Grzyby moczymy w gorącej wodzie. Jak już kurczak będzie miękki dodajemy do niego grzyby. Dusimy do momentu kiedy grzyby będą miękkie. Śmietanę rozrabiamy z małą ilością wody następnie dodajemy do kurczaka i grzybów. Dusimy. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!!!

2 komentarze: