Schab nigdy nie był
moim ulubionym mięsem. A zwłaszcza nie lubię tradycyjnych kotletów
schabowych;-(. Dlatego postanowiłam wymyśleć coś innego niż zwykły schabowy;-).
Wystarczy odrobina wyobraźni i zwykły schab zmienia się w roladki z pysznym nadzieniem, które można przygotować
na 100 różnych sposobów. Dziś zaprezentuję Wam roladki z duszonymi pieczarkami.
Smacznego!!!
Składniki:
1 kg schabu,
0,5 kg pieczarek,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
bułka tarta,
2 jajka,
masło
Wykonanie:
Pieczarki i cebulę dusimy na
maśle, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec duszenia dodajemy natkę
pietruszki. Schab kroimy w cienkie plastry. Rozbijamy, przyprawiamy solą i
pieprzem. Jak pieczarki ostygną nakładamy farsz na plastry schabu i zwijamy.
Zwijając trzeba zawinąć końce tak aby farsz nam nie uciekał podczas pieczenia. Roladki maczamy w jajku a potem obtaczamy w
bułce. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdą roladkę kładziemy kawałek
masła, lub smarujemy olejem. Pieczemy w 180C przez ok. 40-50 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz