Racuchy z jabłkami są
dla większości miłym wspomnieniem z dzieciństwa. Są idealne na śniadanie, obiad, deser
podwieczorek czy kolację. Przygotowanie zajmuje chwilę, a składniki które są
potrzebne na pewno znajdują się w każdej kuchni.
Racuchy z tego
przepisu wychodzą puszyste i bardzo miękkie i są bez dodatku drożdży. W moim
domu goszczą bardzo często.
Składniki:
1 jajko,
3 łyżki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl. mleka,
2 jabłka,
cukier puder, olej do smażenia
Wykonanie:
Jajko miksujemy z cukrem na
puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko, dodajemy do
jajka na przemian z mlekiem. Na koniec dodajemy jabłka pokrojone w kostkę,
delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni, na małym ogniu. Podajemy z
cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz