piątek, 8 maja 2015

Racuchy z jabłkami





Racuchy z jabłkami są dla większości miłym wspomnieniem z dzieciństwa. Są  idealne na śniadanie, obiad, deser podwieczorek czy kolację. Przygotowanie zajmuje chwilę, a składniki które są potrzebne na pewno znajdują się w każdej kuchni.

Racuchy z tego przepisu wychodzą puszyste i bardzo miękkie i są bez dodatku drożdży. W moim domu goszczą bardzo często.

 
 Składniki:

1 jajko,
3 łyżki cukru,
2 szkl. mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl. mleka,
2 jabłka,
cukier puder, olej do smażenia


Wykonanie:

Jajko miksujemy z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko, dodajemy do jajka na przemian z mlekiem. Na koniec dodajemy jabłka pokrojone w kostkę, delikatnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni, na małym ogniu. Podajemy z cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz