Na przekąskę była
rolada z łososiem i szpinakiem a na obiad robię dziś pulpeciki w sosie
pomidorowym.
Pyszne i bardzo
szybkie w przygotowaniu danie. Pasuje idealnie do ziemniaków, ryżu czy kaszy. I
co najważniejsze, jest to danie uwielbiane przez dzieci.
Zresztą spróbujcie
sami.
Zapraszam!!!
Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
( drobiowego lub wieprzowego, albo mieszanego),
3 marchewki,
1 korzeń natki pietruszki,
kawałek selera,
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
0,5 kajzerki,
sól,
pieprz,
woda do gotowania pulpetów
Wykonanie:
Kajzerkę moczymy w wodzie.
Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody. Jajko i bułkę dodajemy do mięsa. Przyprawiamy
solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Formujemy małe kuleczki. Gotujemy
je na mniejszym ogniu. Warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do pulpetów. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat
pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę. Jeżeli jest taka potrzeba przyprawiamy solą
i pieprzem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz