czwartek, 18 czerwca 2015

Brownies


 


Czy jest tu ktoś, kto nie lubi czekolady? Pewnie nie;-) Ja uwielbiam czekoladę a najbardziej gorzką. I dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z dodatkiem mojej ulubione gorzkiej czekolady.

Brownies z tego przepisu jest bardzo czekoladowe, w środku wilgotne a na wierzchu ma słodką chrupiącą skórkę. Według mnie jest to najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. A przy tym robi się je bardzo szybko i nie potrzebuje dużej ilości składników.

Zapraszam!!!

 

Składniki:

200 g czekolady gorzkiej,
4 jajka ( w całości),
0, 5 łyżeczki soli,

180 g mąki,
13 łyżek oleju ,
340 g cukru(drobnego) ,
2 łyżeczki proszku do pieczenia ( czubate)


Wykonanie:

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy wystygnie dodajemy jajka, olej, sól  i cukier. Dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia przesiane przez sitko. Dokładnie miksujemy. Pieczemy w formie 25x28 w temp. 180C przez 20-25 min.

 




2 komentarze:

  1. Ajjjj ale smaka narobiłaś :D
    Z przyjemnością zjadałabym kawałek :p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Passion of Cooking21 czerwca 2015 18:58

      W takim razie zapraszam;-)

      Usuń