Uwielbiam naleśniki
pod każdą postacią. A jako, że sezon
truskawkowy nadal trwa i w zasadzie nie długo się skończy zapraszam Was na
pyszne naleśniki z serem i truskawkami.
Nie wyobrażam sobie naleśników bez truskawek. Takie
naleśniki świetnie sprawdzają się jako deser, obiad czy nawet kolację. Są
idealne na każdą okazję.
Jeżeli ktoś lubi
można polać je sosem czekoladowym, jogurtem czy musem truskawkowym.
Zapraszam!!!
Składniki:
3 jajka,
3 łyżki cukru,
0,5 l mleka,
¼ szkl. wody gazowanej,
szczypta soli,
16 łyżek mąki,
1 łyżka oleju
Nadzienie:
0,5 kg białego sera,
0,5 opak. cukru waniliowego,
3 łyżki cukru,
1 łyżka jogurtu naturalnego,
0,4 kg truskawek
Wykonanie:
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem
waniliowym. Dodajemy mleko, olej i sól.
Miksujemy. Potem dodajemy 4 łyżki mąki,
miksujemy. Następnie dodajemy kolejne 4 łyżki mąki i znowu miksujemy. Czynność
powtarzamy do momentu, aż dodamy całą mąkę. Naleśniki smażymy na bardzo
rozgrzanej patelni.
Ser na twaróg mieszamy z cukrem,
cukrem waniliowym i jogurtem.
Usmażone naleśniki smarujemy
serem i kładziemy na nich truskawki pokrojone w ćwiartki. Zwijamy w rulonik lub
trójkąt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz