Łosoś to jedna z ryb,
która bardzo często gości w moim domu.
Zawsze przygotowywałam go w piekarniku, ale nawet najsmaczniejsza
potrawa szybko się nudzi. Także postanowiłam poszukać nowej inspiracji i nowego
przepisu. Przepis ten dostałam od kuzynki i powiem szczerze, że się w nim
zakochałam. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.
Łosoś z tego przepisu
wychodzi bardzo aromatyczny i jest w
przepysznym maślanym sosie z dodatkiem warzyw. Pycha!!! Pasuje idealnie do ziemniaków pieczonych
lub do puree ziemniaczanego. Zresztą przekonajcie się sami.
Składniki:
4 filety z łososia,
0,5 kg warzyw na patelnię,
sól,
pieprz
Wykonanie:
Łososia myjemy, osuszamy. Każdy filet przekrajamy na pół.
Posypujemy solą i pieprzem. Smażymy z każdej strony na masełku na małym ogniu. Dodajemy warzywa.
Dusimy na małym ogniu, do momentu aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy solą i
pieprzem wedle uznania.
Smacznego!!!
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz