wtorek, 9 czerwca 2015

Łosoś z warzywami


 
 
Łosoś to jedna z ryb, która bardzo często gości w moim domu.  Zawsze przygotowywałam go w piekarniku, ale nawet najsmaczniejsza potrawa szybko się nudzi. Także postanowiłam poszukać nowej inspiracji i nowego przepisu. Przepis ten dostałam od kuzynki i powiem szczerze, że się w nim zakochałam. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.

Łosoś z tego przepisu wychodzi bardzo aromatyczny i  jest w przepysznym maślanym sosie z dodatkiem warzyw.  Pycha!!! Pasuje idealnie do ziemniaków pieczonych lub do puree ziemniaczanego. Zresztą przekonajcie się sami.



Składniki:

4 filety z łososia,
3 łyżeczki masła ( czubate),
0,5 kg warzyw na patelnię,
sól,
pieprz

Wykonanie:

Łososia myjemy, osuszamy. Każdy filet przekrajamy na pół. Posypujemy solą i pieprzem. Smażymy z każdej strony  na masełku na małym ogniu. Dodajemy warzywa. Dusimy na małym ogniu, do momentu aż warzywa będą miękkie. Przyprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

Smacznego!!!

 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz