środa, 23 marca 2016

Jajka faszerowane pieczarkami





Moja dzisiejsza propozycja to przepis na bardzo pyszne jajka faszerowane duszonymi pieczarkami. Bardzo szybkie w przygotowaniu i do tego efektownie wyglądają na świątecznym stole.

Ale również świetnie sprawdzają się jako przekąska podczas imprezy czy podczas codziennego śniadania. Znikają ze stołu w mgnieniu oka ;-)

Zapraszam!!!

Składniki:

10 jajek,
ok. 250-300 g pieczarek,
1-1,5 łyżeczki majonezu,
sól,
pieprz,
garść szczypiorku

 

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki i cebulę drobno siekamy ( możemy też zetrzeć na tarce na grubych oczkach). Następnie dusimy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy do miseczki i dodajemy do nich wystudzone pieczarki, cebulkę oraz majonez. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewamy jajka. Na wierzch sypiemy posiekanym szczypiorkiem.

 

Smacznego!!!

 

 

1 komentarz: