wtorek, 11 sierpnia 2015

Koktajl jagodowo-bananowy


 
 
 
Koktajle owocowe to idealna i szybka forma deseru na upalne dni. A przy tym są porządną dawką witamin i składników odżywczych.

Jako, że sezon jagodowy trwa zaproponuję Wam dziś koktajl jagodowo- bananowy. Koktajl jest bardzo pyszny, pożywny i orzeźwiający.

Zresztą przekonajcie się sami.

Zapraszam!!!

 

Składniki:

0,4 kg jagód,
1 banan,
0,5 l kefiru lub jogurtu naturalnego,
100 ml mleka,
3 łyżki cukru,
 

Wykonanie:

Banana kroimy w plasterki. Razem z jagodami przekładamy do wysokiej miski, dodajemy jogurt, mleko i cukier. Za pomocą blendera dokładnie miksujemy. Jeżeli będzie mało słodkie dodajemy więcej cukru. 

Przelewamy do szklanek i odstawiamy do lodówki.

Koktajl smakuje najlepiej jak jest schłodzony.

 

Smacznego!!!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz