Uwielbiam owoce morza
a zwłaszcza krewetki. A krewetki na maśle z dużą ilością czosnku i pietruszki
są jednym z moich ulubionych dań.
Krewetki takie
idealnie pasują do świeżej, chrupiącej bagietki. Równie dobrze smakują z makaronem
tagliatelle. Jednak polecam do nich
bagietkę. Można ją maczać w maślano- czosnkowym sosie. Pycha!!! Już mi ślinka cieknie na samą myśl o nich.
Zapraszam!!!
Składniki:
0,5 kg krewetek Tygrysich,
5- 6 ząbków czosnku,
0,5 kostki masła,
1 papryczka chilli,
sól,
pieprz
Wykonanie:
Krewetki rozmrażany i dokładnie
płukamy. Masło roztapiamy dodajemy
przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną papryczkę. Podsmażamy
przez kilka minut. Bardzo ważne aby nie przypalić czosnku ponieważ zrobi się
bardzo gorzki. Następnie dodajemy krewetki. Solimy ewentualnie dodajemy pieprz jeżeli ktoś lubi
ostrzejsze potrawy. Smażymy, aż krewetki będą miękkie. Na koniec dodajemy
drobno posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz