Dziś zapraszam Was na
moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie
wymaga pieczenia. Najważniejsze o czym
musimy pamiętać to to aby zaopatrzyć się w mleko w proszku.
Ja je przygotowuję
tylko z herbatnikami, ale można dodać do niego orzechy, rodzynki, migdały czy
żurawinę. Jednym słowem dodajemy to co
lubimy;-).
Zapraszam!!!
Składniki:
2 kost. margaryny,
1,5 szkl. cukru,
6 łyżek mleka (zwykłego),
4 łyżki kakao,
300 g herbatników,
0,5 kg mleka w proszku
Wykonanie:
Margarynę rozpuszczamy z cukrem i
cukrem waniliowym. Dodajemy mleko i kakao.
Dokładnie mieszamy. Jak już masa będzie gotowa przekładamy ją do miski,
dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki.
Przelewamy masę do keksówki. Odstawiamy do wystygnięcia. Jak wystygnie trzymamy ciasto w lodówce.
Smacznego!!!
Mniam,mniam chyba sie skusze bo juz dawno nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńPolecam jest pyszny!!! ;-)
OdpowiedzUsuńczy mozna czyms zastapic mleko w proszku czy jest konieczne?
OdpowiedzUsuń