wtorek, 22 września 2015

Makaron z łososiem i szpinakiem






W tygodniu raczej brakuje czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań. I właśnie dlatego chciałabym Wam zaproponować bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu danie.

A że łosoś i szpinak to moje ulubione połączenie makaron ten często gości w naszym domu.

 Jednym słowem mogłabym go jeść codziennie.  A dziś postanowiłam je trochę urozmaicić  i dodałam sera fety. I powiem Wam, że wyszło bardzo pysznie. Zawsze to jakaś smaczna odmiana tradycyjnego dania.

Zapraszam!!!

 

Składniki:

100 g wędzonego łososia,
400 g szpinaku w liściach ( mrożony),
0,5 kostki sera fety,
1 cebula,
sól,
pieprz,
dowolny makaron,
olej do smażenia


Wykonanie:

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy. Jak już będzie miękka dodajemy szpinak. Dusimy, przyprawiamy solą i pieprzem. Soli nie dajemy dużo, ponieważ feta i łosoś będą słone.  Jak już szpinak będzie dobry dodajemy łososia pokrojonego w kawałki. Dusimy kilka minut, dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy, na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę fetę.  Dusimy kilka minut i gotowe.

Smacznego!!!!

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz