W tygodniu raczej
brakuje czasu na przygotowywanie skomplikowanych dań. I właśnie dlatego
chciałabym Wam zaproponować bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu danie.
A że łosoś i szpinak
to moje ulubione połączenie makaron ten często gości w naszym domu.
Jednym słowem mogłabym go jeść
codziennie. A dziś postanowiłam je trochę
urozmaicić i dodałam sera fety. I powiem
Wam, że wyszło bardzo pysznie. Zawsze to jakaś smaczna odmiana tradycyjnego
dania.
Zapraszam!!!
Składniki:
100 g wędzonego łososia,
400 g szpinaku w liściach ( mrożony),
0,5 kostki sera fety,
1 cebula,
sól,
pieprz,
dowolny makaron,
olej do smażenia
Wykonanie:
Makaron gotujemy według
instrukcji na opakowaniu.
Cebulkę drobno siekamy i
podsmażamy. Jak już będzie miękka dodajemy szpinak. Dusimy, przyprawiamy solą i
pieprzem. Soli nie dajemy dużo, ponieważ feta i łosoś będą słone. Jak już szpinak będzie dobry dodajemy łososia
pokrojonego w kawałki. Dusimy kilka minut, dodajemy ugotowany makaron.
Mieszamy, na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Dusimy kilka minut i gotowe.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz