Dziś zapraszam Was na
prosty i szybki przepis na danie rybne. Idealne na obiad.
Bardzo lubię ten
przepis bo zawiera sporą ilość ulubionych warzyw.
Można użyć warzyw mrożonych tylko wcześniej
trzeba je rozmrozić, natomiast jeżeli używamy warzyw surowych to wcześniej
trzeba je podgotować przez kilka minut.
Po za tym ryba z
piekarnika ma o wiele lepszy smak od ryby smażonej na patelni i nie zostawia zapachu
w całym mieszkaniu.
Więc jak nie lubić
tego dania skoro ma same plusy. Zresztą
przekonajcie się sami.
Zapraszam!!!
Składniki:
0,5 kg fileta z ryby może być ze skórą ( ja użyłam dorsza).
0,3 kg warzyw ( może być gotowa mieszanka warzyw),
sól,
pieprz,
odrobina oleju/oliwy
Wykonanie:
Rybę myjemy, osuszamy za pomocą
ręcznika papierowego. Nacieramy solą i
pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie olejem lub oliwą.
Przekładamy do niej rybę. Warzywa również delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem.
Następnie przekładamy na rybę.
Pieczemy w 180C przez 30 minut.
Smacznego!!!
Bardzo ciekawe danie :)
OdpowiedzUsuń