czwartek, 16 lipca 2015

Skrzydełka z grilla




 
 
 
 
Pogoda się poprawia, więc jest okazja do wspólnego grillowania i spędzania czasu na łonie natury. I oto moja propozycja na wspólne grillowanie.

Bardzo długo szukałam odpowiedniego przepisu na skrzydełka z grilla i powiem, Wam że się opłacało bo skrzydełka wychodzą przepyszne. Przynajmniej dla mnie. Są idealnie przyprawione i maja fajna chrupiącą skórkę. Oczywiście najlepsze są jak odstoją zamarynowane kilka godzin w lodówce.

Zapraszam!!!

Składniki:

15 skrzydełek,
2 łyżki musztardy sarepskiej,
2 łyżki słodkiej papryki,
1 łyżka ostrej papryki,
sól,
pieprz,


Wykonanie:

Skrzydełka myjemy, osuszamy ręcznikiem. Następnie przekrajamy je na pół i odcinamy najcieńszą część skrzydełek tzw. „lotkę”. Przekładamy do miski.

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą. Następnie przekładamy do skrzydełek i odkładnie mieszamy. Zamarynowane skrzydełka odkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.

Grillujemy na bardzo rozgrzanym grillu do momentu aż się ładnie zarumienią.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz