Bardzo prosta i
szybka w przygotowaniu, a dzięki świeżym owocom jest idealna na lato. Owoce
idealnie komponują się z masą z serka mascarpone i kremowej śmietanki.
Tarta jest
przepyszna, a jedynym minusem jest to, że znika za szybko.
Zresztą przekonajcie
się sami.
Zapraszam!!!
Składniki:
250 g mascarpone,
200 ml śmietany 30% lub 36%,
300 g herbatników,
100 g masła,
600 g owoców ( maliny, truskawki, jeżyny, borówki)
1 galaretka (cytrynowa, agrestowa lub kiwi)
Wykonanie:
Galaretkę rozrabiamy w szklance
gorącej wody. Herbatniki kruszymy i dokładnie mieszamy z masłem. Gotową masę
przekładamy do formy na tartę o średnicy 26cm. Mocno dociskamy. Odstawiamy do
lodówki, żeby się schłodziła.
Śmietanę ubijamy na małych obrotach.
Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Dokładnie
mieszamy. Gotową masę przekładamy na ciasteczkowy spód. Następnie układamy
owoce. Owoce smarujemy tężejącą galaretką.
Smacznego!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz